Генерал Брусилов был справжним Вкраиньцем!
Ета шо писец...
http://www.vu.mil.gov.ua/index.php?part=article&id=856
Цитата:
Саме під жовто-блакитним стягом українські солдати вирушили в травні 1917 року на російсько-німецький фронт. Під ним вони вишикувалися в Кам’янці-Подільському перед штабом Верховного Головнокомандувача. Генерал Брусилов, взявши до рук жовто-блакитний стяг, виголосив промову до солдатів: «Під цим прапором я бачу гідне козацьке військо українців, яке, сподіваюсь, допоможе мені важкої години боротьби за благо усього народу. Слава українському війську!». Вже 1 липня 1917 року 6-й український корпус російської армії був кинутий у наступ під жовто — блакитними прапорами і з першого ж удару корпус захопив три лінії німецько-австрійських окопів. У бою під однаковими знаменами зіткнулися російські й австрійські українці — однокровних братів «гнали вбивати один одного». Це спричинило унікальний феномен, який отримав назву «братання», і, поширившись на інші фронти, став характерною ознакою кінця Першої імперіалістичної війни.
Цитата:
Именно под желто-голубым знаменем украинские солдаты отправились в мае 1917 года на российско-германский фронт. Под ним они выстроились в Каменце-Подольском перед штабом Верховного Главнокомандующего. Генерал Брусилов, взяв в руки желто-голубой флаг, произнес речь в солдат: «Под этим знаменем я вижу достойное казацкое войско украинцев, которое, надеюсь, поможет мне тяжелой часа борьбы за благо всего народа. Слава украинскому войску ». Уже 1 июля 1917 года 6-й украинский корпус русской армии был брошен в наступление под желто - голубыми флагами и с первого же удара корпус захватил три линии немецко-австрийских окопов. В бою под одинаковыми знаменами столкнулись российские и австрийские украинцы - родственнику братьев «гнали убивать друг друга». Это повлекло за собой уникальный феномен, который получил название «братання», и, поширившись на другие фронты, стал характерным признаком конца Первой империалистические войны.
:yahoo:
Шаман, ну как же ты ТАКОЕ на Донецком прошляпил?!? :rofl2: