Ета шо писец...
http://www.vu.mil.gov.ua/index.php?part=article&id=856
Саме під жовто-блакитним стягом українські солдати вирушили в травні 1917 року на російсько-німецький фронт. Під ним вони вишикувалися в Кам’янці-Подільському перед штабом Верховного Головнокомандувача. Генерал Брусилов, взявши до рук жовто-блакитний стяг, виголосив промову до солдатів: «Під цим прапором я бачу гідне козацьке військо українців, яке, сподіваюсь, допоможе мені важкої години боротьби за благо усього народу. Слава українському війську!». Вже 1 липня 1917 року 6-й український корпус російської армії був кинутий у наступ під жовто — блакитними прапорами і з першого ж удару корпус захопив три лінії німецько-австрійських окопів. У бою під однаковими знаменами зіткнулися російські й австрійські українці — однокровних братів «гнали вбивати один одного». Це спричинило унікальний феномен, який отримав назву «братання», і, поширившись на інші фронти, став характерною ознакою кінця Першої імперіалістичної війни.Именно под желто-голубым знаменем украинские солдаты отправились в мае 1917 года на российско-германский фронт. Под ним они выстроились в Каменце-Подольском перед штабом Верховного Главнокомандующего. Генерал Брусилов, взяв в руки желто-голубой флаг, произнес речь в солдат: «Под этим знаменем я вижу достойное казацкое войско украинцев, которое, надеюсь, поможет мне тяжелой часа борьбы за благо всего народа. Слава украинскому войску ». Уже 1 июля 1917 года 6-й украинский корпус русской армии был брошен в наступление под желто - голубыми флагами и с первого же удара корпус захватил три линии немецко-австрийских окопов. В бою под одинаковыми знаменами столкнулись российские и австрийские украинцы - родственнику братьев «гнали убивать друг друга». Это повлекло за собой уникальный феномен, который получил название «братання», и, поширившись на другие фронты, стал характерным признаком конца Первой империалистические войны.
Шаман, ну как же ты ТАКОЕ на Донецком прошляпил?!?![]()