Гугл перевод:Кандидат в президенти України Віктор Янукович заявляє, що державна мовна політика має бути такою, щоб кожен, хто живе в Україні, міг з гордістю говорити: "Я – українець!".
"Ми маємо навчитися поважати одне одного, хто б де не жив. – зауважив Янукович перебуваючи в Івано-Франківську. – Маємо розвивати традиції наших дідів-прадідів. Від цього ми будемо сильнішими і багатшими".
За словами лідера “регіоналів”, його часто запитують: чому він наполягає на російській мові.
"По-перше, я роблю це дуже толерантно. – сказав він. - Я не бачу в цьому питанні взагалі проблеми. І тут не повинно бути радикальних підходів. Ми знаємо, що в нашій історії колись була русифікація. Що казали на Західній Україні: погано було так чи ні? Люди до цього відносились не добре. І про це пам’ятають. Це був, як кажуть перегин".
Янукович вважає, що такий підхід люди мають і до "українізації". "Це питання, до якого треба підходити толерантно. – наголосив Янукович. - Я добре пам’ятаю, коли на східній Україні почали розмовляти українською. Я, наприклад, жодного слова не знав українською. Але ми почали спокійно вивчати. Були різні громадські організації, зокрема "Просвіта", яка доступною мовою доводила усім: давайте будемо домагатися, щоб наші діти в Україні знали українську мову. І тоді пішов рух такий спокійний, довірливий вивчення мови по всіх напрямках. Такий підхід, безумовно, дає надію з повагою відноситись до російськомовного населення і до людей, які там живуть".
На думку політика, люди добре розуміють, що "ми зараз живемо в незалежній державі ім’я якій - Україна. І ми всі, безумовно, не можемо не знати свою рідну мову – українську".
...
http://tsn.ua/ukrayina/yanukovich-ro...nsku-movu.html
Вот так-то...Кандидат в президенты Украины Виктор Янукович заявляет, что государственная языковая политика должна быть такой, чтобы каждый, кто живет в Украине, мог с гордостью говорить: "Я - украинец!".
"Мы должны научиться уважать друг друга, кто бы где не жил, - отметил Янукович находясь в Ивано-Франковске - Должны развивать традиции наших дедов-прадедов. От этого мы будем сильнее и богаче. "
По словам лидера "регионалов", его часто спрашивают: почему он настаивает на русском языке.
"Во-первых, я делаю это очень толерантно, - сказал он .- Я не вижу в этом вопросе вообще проблемы, и здесь не должно быть радикальных подходов, мы знаем, что в нашей истории когда-то была русификация. Что говорили на Западной Украине: плохо было так или нет? Люди к этому относились не хорошо, и об этом помнят ... Это был, как говорят перегиб ".
Янукович считает, что такой подход люди имеют и к "украинизации". "Это вопрос, к которому надо подходить толерантно - отметил Янукович. - Я хорошо помню, когда на восточной Украине начали говорить на украинском, я, например, ни слова не знал украинский, но мы начали спокойно изучать. Были разные общественные организации, частности "Просвещение", которая доступным языком доказывала всем: давайте будем добиваться, чтобы наши дети в Украине знали украинский язык, и тогда пошел движение такой спокойный, доверчивый изучения языка по всем направлениям. Такой подход, безусловно, дает надежду с уважением относиться к русскоязычному населения и к людям, которые там живут ".
По мнению политика, люди хорошо понимают, что "мы сейчас живем в независимом государстве имя которой - Украина, и мы все, безусловно, не можем не знать свой родной язык - украинский".